Slovenija – Belgija pod lupo

Uncategorized 21. Sep 201813:55 > 14:00
OZS

Slovenska moška izbrana vrsta začenja z nastopi na drugem delu svetovnega prvenstva in si proti Belgiji, Braziliji in Avstraliji skuša zagotoviti uvrstitev med najboljših šest reprezentanc na odbojkarskem mundialu. Naši fantje se bodo za uvod v tekmovanje v skupini E pomerili z Belgijo ob 20.30.

Skrivnosti med obema ekipama ni, saj sta se med seboj pomerili že pred dnevi v Firencah, v okviru 3. kroga skupinskega dela svetovnega prvenstva. Obračun so bolje začeli Belgijci, ki so povedli z 2:0 v nizih, nato pa je Slovencem uspel preobrat za zmago s 3:2. V našem taboru se zavedajo, da bo potrebno že od samega začetka tekme igrati na najvišji ravni. “Na prvi tekmi na začetku nismo dobro servirali. Ko imajo Belgijci dober sprejem, izkoristijo svojo višino in moč. In to jim je proti nam uspevalo na najboljši možen način. Mi moramo izkoristiti naš dober servis in jih oddaljiti od mreže. Na ta način se potem da lažje prebrati njihovo igro in jih zaustaviti. To je naš cilj in naredili bomo vse, da bo tako od prvega trenutka in ne šele, ko nasprotnik povede z 2:0 v nizih,” je povedal Slobodan Kovač.

Slovenski selektor je obenem ocenil še tekmece v skupini E: “Brazilija je dobra, vrhunska ekipa, a kolikor sem jih gledal, so zelo dobri, niso pa odlični in imajo svoje probleme. Belgija ima neugodno reprezentanco, še vedno Belgijce vsi vidijo kot edino ekipo, ki lahko povzroči težave Brazilcem. Nas še vedno ne gledajo tako in to podcenjevanje me zelo jezi. Avstralija pa je z nastopanjem v svetovni ligi veliko pridobila in Avstralci so zasluženo v drugem delu prvenstva. Težko bo, čaka nas zanimiv turnir, v vsakem primeru pa imamo kakovost, da lahko igramo proti vsem in upam, da bomo tudi zmagovali.”

Slovence med najboljših šest reprezentanc na svetovnem prvenstvu praktično lahko popeljejo le tri zmage, pomembnosti vsake tekme pa se po besedah kapetana Tineta Urnauta v naši izbrani vrsti močno zavedajo: “Vemo, da nimamo več prostora, da si privoščimo kakšen napačen korak. Vsaka tekme je odločilna in edino, o čemer zdaj razmišljamo, so Belgijci. Jutri bomo res stopili na igrišče še bolj zbrani, da bomo res dali svoj maksimum in premagali Belgijce ter dobili vse tri točke. Včeraj smo po potovanju imeli fitnes, danes bomo preverili še dvorano in upam, da bomo jutri čim bolj polni energije.”

Vlogo favoritov belgijski selektor Andrea Anastasi prepušča Sloveniji, a hkrati poudarja, da se Belgija na srečanje podaja zelo dobro pripravljena: “Pričakujem enako tekmo kot v prvem delu prvenstva, torej res težko tekmo. Slovenija ima zelo dobro ekipo, z izjemnimi igralci, z veliko izkušnjami. Po mojem mnenju nam manjka prav teh izkušenj, saj Slovenci igrajo v Italiji, v najboljši ligi na svetu. Mi pa takih igralcev nimamo. Mislim, da je to največja razlika med ekipama. Ampak ne glede na vse mislim, da smo tudi mi dobro pripravljeni. Zadnja dva dneva smo precej intenzivno trenirali, jutri pa moramo na tekmi predvsem uživati.”

Slovenija in Belgija se bosta pomerili danes, ob 20.30 uri, pred tem pa bosta v okviru skupine E na igrišče stopili Brazilija in Avstralija.