Zvezda s sumljivim zadetkom do izenačenja v derbiju

Uncategorized 23. Sep 201816:38 > 20:52
Miroslav Todorović/FK Partizan

Nogometaši Partizana in Crvene zvezde so v sklopu 9. kroga Superlige Srbije v svojem 158. večnem derbiju igrali izenačeno 1:1. Največ prahu je dvignil izenačujoči zadetek rdeče-belih, ko ni bilo jasno, ali je žoga prečkala golovo črto.

Getty Images/Srđan Stevanović

Partizan je v vodstvo prišel v 33. minuti srečanja, ko je v polno zadel Ricardo Gomes, medtem ko je izenačujoči zadetek v 74. minuti dosegel Richmond Boakye, a se bo o tem golu v Beogradu še dolgo govorilo. Vratar Partizana Vladimir Stojković je po strelu Boakyjeja žogo z golove črte poslal nazaj v igro, sodnik za vrati, pa je glavnemu dejal, da bi gol moral biti priznan. Še vedno ni jasno, ali je zadetek regularen ali ne in če je žoga s celotnim obsegom šla v gol Partizana.

O odločitvi sodnika Danila Grujića je po tekmi na svoj način spregovoril tudi vratar črno-belih Stojković: “Sramotno! Sram me je, da sem Srb. Boste videli, jutri se bom odrekel srbskemu potnemu listu. Boste videli! Prisežem, to ni bil zadetek. Ne smeš piskati zadetka, če nisi povsem prepričan! Žoge sploh ni mogel videti, ker sem jo zakril, priznal pa ga je vseeno.” 

Crvena zvezda je lahko zadovoljna s točko, saj je bil Partizan večji del obračuna boljši tekmec, saj je brez ene resne priložnosti uspela doseči zadetek, pa še to iz prekinitve. Spet je imel veliko dela vratar rdeče-belih Milan Borjan, ki je ubranil tudi nekaj 100-odstotnih priložnosti. 

Crvena zvezda je po osmih tekmah 22 točk in je na prvem mestu razpredelnice, medtem ko je Partizan skupaj z Radničkim iz Niša na drugem mestu z dvema točkama manj in slabšo gol razliko.