Kovačič in Kozamernik povsem v vrhu

Uncategorized 26. Sep 201810:56 > 11:04
Facebook

Slovenska odbojkarska reprezentanta Jani Kovačič in Jan Kozamernik sta navdušila s svojimi predstavami na svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji. Statistični podatki po prvem in drugem delu ju namreč uvrščajo med najboljše odbojkarje prvenstva.

Aleš Oblak

Danes se bo s tekmami tretjega kroga nadaljevalo svetovno odbojkarsko prvenstvo v Italiji in Bolgariji. V boj za odličja se podaja šest reprezentanc, razdeljenih v dve skupini. Za uvrstitev v polfinale se bodo med seboj pomerile Italija, Srbija in Poljska, v drugi skupini bodo igrale ZDA, Brazilija in Rusija.

Mednarodna odbojkarska zveza FIVB je na spletni strani prvenstva objavila statistične podatke po prvem in drugem delu tekmovanja, med najboljšimi odbojkarji pa sta se znašla tudi slovenski prosti igralec Jani Kovačič in reprezentančni srednji bloker Jan Kozamernik. Kovačič po učinkovitosti na lestvici najboljših obrambnih igralcev zaostaja le za Bolgarom Teodorjem Salparovom, za njim sta tudi odlični francoski reprezentant Jenia Grebennikov in Američan Erik Shoji.

OZS

Kovačič je ob tem uvrščen tudi med najboljšo deseterico med sprejemalci. Na lestvici zaseda visoko 7. mesto, pred njim, na šestem mestu, pa je še en slovenski reprezentant, Klemen Čebulj. Najboljšo učinkovitost na sprejemu je na prvenstvu prikazal Francoz Earvin Ngapeth.

Z dobro igro v bloku se je na prvenstvu izkazal tudi Jan Kozamernik, ki ga statistika uvršča na drugo mesto med blokerji. Boljši izkupiček od mladega Slovenca ima le Belgijec Simon Van De Voorde.

OZS

Slovenci imam v prvi deseterici tudi Tineta Urnauta, ki je po številu doseženih očk na prvenstvu uvrščen na 6. mesto, skupaj je na prvenstvu nanizal 118 točk. S 149 doseženimi točkami se na prvem mestu lestvice nahaja Kanadčan John Gordon Perrin, drugi je Ngapeth s 136 točkami, tretji pa še en Kanadčan, Nicholas Hoag s 129 točkami.

Najboljši napadalec po prvih dveh krogih je Američan Matthew Anderson, s skoraj 60% učinkovitostjo v napadu. Na drugem mestu je Italijan Ivan Zaytsev, na tretjem Brazilec Douglas Souza. Najboljši od Slovencev je korektor Mitja Gasparini, na 33. mestu, s 44,32% učinkovitostjo. Takoj za njim sta Čebulj in Urnaut.

OZS

Gasparini je hkrati tudi peti server prvenstva, na katerem je v 116 poizkusih nanizal 14 asov. Na prvem mestu je Rus Maxim Mikhaylov, ki mu je s 104 začetnimi udarci uspelo doseči 15 asov. Med deseterico, na osmem mestu, je Čebulj z 12 asi iz 101 poizkusa.

Na lestvici podajalcev vodi Američan Micah Christenson,pred Avstralcem Harrisonom Peacockom in Srbom Nikolo Jovovićem. Slovenski podajalec Dejan Vinčić zaseda 12. mesto.