Tuchel: Mbappe bi jih lahko zabil tudi sedem!

Uncategorized 8. Okt 20186:41 > 6:46
Michael Regan/Getty Images

Trener PSG-ja Thomas Tuchel ni skrival navdušenja nad predstavo Kyliana Mbappeja, ki je ob zmagi Parižanov proti Lyonu s 5:0 v pičlih 13 minutah dosegel štiri zadetke.

Mladi napadalec je tako še enkrat več potrdil, zakaj velja za največji talent svetovnega nogometa, njegov nadrejeni Thomas Tuchel pa ob zadetkih vidi tudi druge stvari, s katerimi na igrišču navdušuje Kylian Mbappe.

“Taktično je bil zelo pomemben za nas, žrtvoval se je v defenzivi. Kot nagrada so prišli štirje zadetki, čeprav bi jih lahko dosegel pet, šest ali celo sedem!” je bil navdušen Tuchel in dodal: “Zelo sem zadovoljen z jim, ni izgubil samozavesti, bil je fantastičen. Skupaj z Neymarjem sta bila ves čas nevarna za gol.”

Na vprašanje ali Neymar in Mbappe sestavljata najboljši napadalni tandem v svetu nogometa, je Nemec odvrnil: “Eden od najboljših. Ne pozabite na Cavanija, Di Mario in ostale igralce. Vem, da vedno lovite močan naslov, toda cela ekipa je dorpinesla k temu, vsak vložek je pomemben. Imamo nekatere od najboljših igralcev na svetu.”

PSG je z zmago proti Lyonu postal prva francoska ekipa z devetimi zmagami na prvih devetih tekmah sezone.