Keka na klopi Rijeke nasledil Biščan!

Uncategorized 9. Okt 201811:10 > 11:20
Getty Images

Le nekaj dni po tem, ko se je nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek moral posloviti od trenerskega stolčka Rijeke, je že dobil naslednika na Rujevici. To je po poročanjih hrvaških medijev postal nekdanji trener NK Olimpije Igor Bišćan.

NK Olimpija Ljubljana

Le nekaj dni po končanju zelo plodnega nogometnega obdobja Matjaža Keka pri moštvu HNK Rijeka, bo na Rujevici zapihal nov, svež veter, ki bo tudi tokrat nosil nekaj slovenskega priokusa. Igor Bišćan je lani z NK Olimpija osvojil tako naslov državnega prvaka kot pokalni naslov in tako pritegnil ogromno pozornosti v regiji.

Bišćan je bil v teh dneh zelo blizu podpisu pogodbe s ciprskim prvoligašem Anorthosis Famaguste, a je svoj let odpovedal, saj se je ob končanju delovnega razmerja NHK Rijeke in Keka prav v njegovi domovini odprla zanimiva karierna priložnost. 40-letni Biščan je sicer s cipskim nogometnim klubom že podpisal predpogodbo, ob zaprositvi za odlog dogovorov, pa so se pri Famagusteju že začeli dogovarjati z drugimi trenerji. 

HNK Rijeka je hitro potem, ko je odpustila Keka začela iskati novo zvenečo trenersko ime in v prvih dneh se je največkrat omenjalo ime nekdanjega hrvaškega reperzentanta Igorja Tudorja, a naj bi bil za klub iz Rujevice predrag.