AO: Nagrade rastejo v nebo, pravila se spreminjajo

Uncategorized 9. Okt 201813:55 > 13:55
Michael Dodge/Getty Images

Organizatorji prvega turnirja velike četverice v sezoni v Melbournu so sporočili, da se bo naslednja edicija turnirja odvila pod precej drugačnimi pogoji v primerjavi z zadnjimi sezonami.

Organizatorji OP Avstralije v Melbournu skoraj vsako leto postrežejo z novim, rokrdnim denarnim skaldom v tenisu in tudi naslednje leto bo tako, saj je skupni denarni sklad povečan na 60.5 milijona avstralskih dolarjev, kar je 10-odstotno povečanje v primerjavi z letošnjim turnirjem za grand slam.

Na vsakem igrišču v Melbourne Parku bo tudi ura, ki bo odštevala sekunde in igralce ter igralke opozarjala na čas, ki ga imajo za pripravo na začetni udarec. Tako kot je to zdaj že jasno, imajo vsi za pripravo na vljo 25 sekund.

Na vsakem od 16 igrišč, kjer bomo spremljali dvoboje v vseh konkurencah, bodo akterji imeli na voljo sistem za preverjanje sodniških odločitev – t.i. hawk eye. 

V kvalifikacijah bo nastopilo 128 in ne 96 igralcev, kot je bilo to običajno do letošnje edicije. To pa pomeni, da bo zaradi večjega števila obračunov, začetek turnirja za kvalifikante dan prej. Trenerji bodo v vseh konkurencah med kvalifikacijami lahko prihajali na igrišče in dajali napotke svojim varovancem in varovankam.

Ker je meseca januarja v Avstraliji tudi višek poletja, pa so organizatorji sprejeli tudi nekaj novih smernic, ki so vezane na vremenske razmere in vročino: “Vedno smo se pogovarjali z igralkami in igralci, letos pa smo storili korak naprej. Veliko časa smo se posvetovali z akterji na igrišču in njihovimi trenerji, želeli smo izvedeti, kaj jim je najbolj pomembno in kje si želijo sprememb,” je dejal direktor turnirja Craig Tiley.