Zmaji pokvarili rajanje v Podmežakli

HK Olimpija

Dominacija hokejistov SŽ Olimpije na letošnih večnih derbijih proti SIJ Acroni Jesenicam se nadaljuje, saj so zmaji v 12. krogu Alpske lige v Podmežakli s 4:0 dobili tudi tretji letošnji zaporedni obračun proti večnim tekmecem.

Obračun v Podmežakli se je začel praznično, saj so domači navijači pred začetkom razvili velik transparent s številko 70 v čast sedem desetletji orgainziranega hokeja na Jesenicah. A na žalost domačih ljubiteljev, se zmaji niso prav veliko zmenili za praznično dogajanje.

Aljaž Chvatal je že v četrti minuti zadel za vodstvo Olimpije, potem ko je Clarka Saundersa premagal v padcu. V 7. minuti je ob igralcu več na ledu s svojimi zaščitnim znakom – močnim in natančnim strelom iz modre črte – vodstvo zmajev podvojil Aleš Kranjc.

V tretji minuti druge tretjine je bilo srečanje praktično odločeno, saj je Gal Koren po podaji Krisjana Čepona zadel za 3:0. Železarji niso bili brez priložnosti, toda v vratih Olimpije je blestel Žan Us. Končni izid je v 50. minuti postavil Miha Zajc oziroma so domači branilci po njegovem prodrou nespretno plošek sami spravili za hrbet Saundersa.

Zmaji so imeli na koncu pred tri tisoč gledalci dva strela več v okvir vrat od Jesničanov (28:26).