Obveznosti in poškodbe premešale seznam risov za Minsk

Uncategorized 29. Okt 201818:02 > 18:12
HZS/Drago Cvetanovič

Klubske obveznosti in žal tudi poškodbe so botrovale spremembam na seznamu kandidatov za slovensko moško člansko hokejsko reprezentanco, ki se bo v času novembrskega tekmovalnega premora udeležila mednarodnega turnirja iz niza EIHC v Belorusiji.

HZS

Na seznamu za Euro Ice Hockey Challenge (EIHC) že tako ali tako ni bilo naših najboljših: Anžeta Kopitarja, Jana Muršaka, Jana Urbasa in Sabahudina Kovačevića. 

Prišlo pa je še do zamenjav zaradi obveznosti in poškodb. Tako sta na seznamu vratarjev Žan Us in Rok Stojanovič zamenjala Gašperja Krošlja in Matijo Pintariča, med branilci sta Miha Logar in Maks Selan nadomestila Blaža Gregorca in Žigo Pavlina, medtem ko so v napadalskih vrstah Luka Bašič, Gal Koren in Miha Zajc vskočili namesto Boštjana Goličiča, Aleša Mušiča in Jureta Sotlarja.

Risi se bodo pod vodstvom Ivo Jana zbrali v ponedeljek, 5. novembra 2018, na Jesenicah, kjer bodo naslednji dan opravili dva skupna treninga na ledu, nato pa odpotovali proti beloruski prestolnici. Tam jih od četrtka do sobote čakajo trije prijateljski obračuni z starimi znanci novembrskih reprezentančnih akcij – Belorusi, Francozi in Latvijci.