Petrol Olimpija v Belgiji do prve zmage v Ligi prvakov

Petrol Olimpija

Košarkarji Petrol Olimpije so na tekmi četrtega kola Lige prvakov zabeležili prvo zmago v evropskem tekmovanju v novi sezoni. Na gostovanju v Belgiji so Zmaji z 79:73 ugnali Oostende.

Moštvo Petrol Olimpije je v torek v belgijskem Oostendeju sklenilo izjemno naporen razpored sedmih tekem, ki so jih Zmaji odigrali v vsega 14 dneh. V tem času so zabeležili tri zmage, zadnjo, ki je bila hkrati prva v tej sezoni v Košarkarski Ligi prvakov, proti Oostendeju (79:73). Vnovič je blestel Jan Špan, ki je tekmo zaključil s 23 točkami, Miha Lapornik pa je k zmagi prispeval 18 točk.

Izbranci glavnega trenerja Zorana Martića so obračun s sedemkratnimi zaporednimi belgijskimi državnimi prvaki v svojo prid obrnili na začetku zadnje četrtine, ko so zaostanek petih točk (56:61) z nizom osmih zaporednih točk spremenili v vodstvo s 64:61.

Zmaji so vodstvo uspeli zadržati do konca tekme. Po izjemnem zadetem metu za tri točke Špana je semafor kazal že 75:69, Oostende se je v končnici sicer še približal (75:73), a sta Lapornik in torkov rojstnodnevni slavljenec Issuf Sanon na črti prostih metov obdržala mirne živce in poskrbela za končni rezultat, 79:73 v korist ljubljanskega moštva.

Petrol Olimpija je prekinila niz sedmih zaporednih porazov v Ligi prvakov.