Ivo Jan: Cilj zbora je pridobivanje novih izkušenj

Uncategorized 6. Nov 20189:19 > 9:27
HZS

Slovenska moška članska reprezentanca, ki se je drevi zbrala v dvorani Podmežakla, je na čelu s selektorjem Ivom Janom in njegovim pomočnikom Mikom Zettlom ob začetku novembrske akcije stopila pred predstavnike sedme sile.

Selektor hokejske selekcije Slovenije Ivo Jan je dejal, da je v tokratni sestavi ekipe načrtno prevladujejo mlajši igralci, saj se je z nekaterimi “standardnimi” člani risov že vnaprej dogovori, da le ti izkoristijo novembrski premor za počitek, regeneracijo in tudi za čas z družinami. Obenem pa mu to omogoča, da preizkusi nekatere mlajše igralce na bolj zahtevnem nivoju tekmovanja, kot je Alpska hokejska liga, ki si bodo tako nabrali tudi dragocene izkušnje.

Klubske obveznosti in žal tudi poškodbe so botrovale spremembam na seznamu kandidatov za slovensko moško člansko hokejsko reprezentanco, ki se bo v času novembrskega tekmovalnega premora udeležila mednarodnega turnirja iz niza EIHC v Belorusiji.

Tako sta na seznamu vratarjev Žan Us in Rok Stojanovič zamenjala Gašperja Krošlja in Matijo Pintariča, med branilci sta Miha Logar in Maks Selan nadomestila Blaža Gregorca in Žigo Pavlina, medtem ko so v napadalskih vrstah Luka Bašič, Gal Koren in Miha Zajc vskočili namesto Boštjana Goličiča, Aleša Mušiča in Jureta Sotlarja.