Rdeči alarm? Poškodbi Neymarja in Mbappeja nista resni

Uncategorized 21. Nov 20183:05 > 3:15
Catherine Ivill/Getty Images

V dveh reprezentančnih prijateljskih tekmah je moštvo Paris Saint-Germain zaradi poškodb izgubilo dva najpomembnejša člana moštva in to pred največjo tekmo te sezone, saj nogometno javnost le še nekaj dni loči od njihovega obračuna v Ligi prvakov proti Liverpoolu v Parizu.

Neymar je na prijateljski tekmi Brazilije in Kameruna staknil poškodbo po vsega osmih minutah igre. Brazilski zvezdnik je začutil bolečino p predložku v sredino, se takoj ulegel na zelenico in zahteval pomoč zdravniške ekipe. Iz igrišča je odkorakal sam in zaključil tekmo. 

Podobna stvar se je zgodila Kylianu Mbappeju, ki je ob zmagi Francije proti Urugvaju z 1:0 igral do 36. minute, francoski nogometaš pa je staknil poškodbe rame. 

Francoski časnik L’Equippe je na naslovnici danšnjega časopisa razglasil rdeči alarm v PSG-ju, saj navzlic temu, da poškodbi po podrobnejših pregledih nista resni, še vedni ni jasno, ali bosta zvezdnika lahko zaigrala na naslednjih tekmah.

PSG v soboto najprej igra v domačem prvenstvu proti Toulousu, ključna tekma sezone pa jih čaka v sredo, 28. novembra na Parku princev proti Liverpoolu. Situacija v skupini je izjemno zapletena, saj imata Liverpool in Napoli po šest točk, PSG jih ima pet in Crvena zvezda štiri.

PSG tekme ne sme izgubiti, saj bi to avtomatsko pomenilo, da bi izpadli iz tekmovanju, v katerem ciljajo na končno zmago.