Kokorin in Mamajev ostajata v zaporu do februarja 2019

Uncategorized 5. Dec 201814:30 > 14:33
Alex Livesey/Getty Images

Sodišče v Moskvi je v sredo odločilo, da ruska nogometaša Aleksander Kokorin in Pavel Mamajev ostajata v zaporu do 8. februarja 2019. Nogometaša sta obtožena huliganstva.

Sodišče je kazen za enako obdobje podaljšalo tudi preostalima vpletenima v incidentu Kirilu Kokorinu in Aleksandru Protasovickemu. Na sodišču so se sicer vsi izrekli za delno krive.

Omenjena četverica je bila 8. oktobra letos vpletena v dva konflikta. Prvi se je zgodil ob 8.30 zjutraj po moskovskem času blizu hotela Peking, kjer so poškodovali avtomobil in pretepli voznika Vitalija SolovčukaAleksander Kokorin je dejal, da v ta pretep ni bil vpleten.

Družba se je nato preselila v enega izmed lokalov, kjer so pretepli direktorja oddelka za industrijo in trgovino Denisa Paka. Udarec je prejel tudi direktor državnega raziskovalnega centra NAMI Sergej Gajsin, ki je skušal pomiriti pretepače.

Moskovska policija je četverico zaprla zaradi obtožb o pretepu in huliganstvu, na sodišču pa so bili vsi obsojeni na dvomesečno zaporno kazen. Danes so jim kazen podaljšali še za dva meseca. Kokorin sicer igra za Zenit iz St. Peterburga, Mamajev pa za Krasnodar. V Moskvi sta razgrajala po tekmi Zenita in Krasnodarja, ki je bila na sporedu 7. oktobra v St. Peterburgu.