Zaključni masters ostaja v Veliki Britaniji?

Uncategorized 14. Dec 201810:55 > 10:55
Julian Finney, Getty Images

Turnir osmerice najboljših ob koncu vsake sezone bo po letu 2020 zapustil London, a morda ostal na Otoku. Glede na govorice bi lahko turnir v prihodnje gostil Manchester.

London že od leta 2009 naprej neprekinjeno gosti zaključni Masters sezone, pogodba za organizacijo tekmovanja pa poteče leta 2020. V petek je ATP objavil daljši seznam mest, ki bodo kandidarala za organizacijo turnirja med leti 2021 in 2025.

Na seznamu je kar 40 mest, ob Londonu pa izstopajo predvsem štiri, ki jih je na skrajšan seznam uvrstila tudi ATP. To so Manchester, Tokio, Singapur in Torino.

Nivo zanimanja kaže, da gre za zelo prestižen dogodek. Razlog za to so tudi zadnje vrhunske izvedbe v O2 Areni v Londoni. Mesta, ki smo jih uvrstili na skrajšan seznam, si zaslužijo vse pohvale. Vsi so tudi podali nekaj idej za izboljšanje dogodka,” je povedal prvi mož ATP-ja Chris Kremode.

Največ možnosti za organizacijo zaključnega mastersa naj bi imel Tokio, saj je japonsko podjetje Nitto glavni sponzor prestižnega turnirja.