ACH v Ljubljani gosti zvezdniški Zenit

Odbojkarska zveza Slovenije

Najboljši slovenski odbojkarski klubi bodo sredi tedna nastopili na tekmah evropskih pokalov. Odbojkarje ACH Volleyja čaka nastop v elitni Ligi prvakov (torek, 18:00 v živo na SK 1), moška in ženska ekipa Calcit Volleyja ter GEN-I Volley pa bodo igrali v pokalu CEV Challenge.

Slovenski prvaki, odbojkarji ACH Volleyja, so morali na uvodni tekmi Lige prvakov v gosteh priznati premoč nemškemu VfB Friedrichshafnu, tokrat pa se bodo prvič predstavili na domačem parketu. V torek se bodo v dvorani Tivoli v Ljubljani pomerili z ruskim Zenitom in Saint Petersburga. Obračun iz slovenske prestolnice od 18:00 naprej spremljajte v živo na SK 1.

Na domačih tleh bodo tokrat igrale tudi odbojkarice Calcit Volleyja, ki bodo tekmo osmine finala pokala CEV Challenge igrale v Kamniku, njihov tekmec bo nemško moštvo Ladies in Black Aachen.

Odbojkarji Calcit Volleyja so se že odpravili na Finsko, kjer se bodo v osmini finala pokala CEV Challenge srečali s trenutno drugo ekipo tamkajšnjega prvenstva, s Sava Volleyjem iz Kuopia.

V boj za uvrstitev med najboljših osem ekip v pokalu CEV Challenge se podajajo še odbojkarice GEN-I Volleyja, ki jih v četrtek, 19. decembra, čaka gostovanje pri madžarskem Vasasu Obuda iz Budimpešte.

Vse najboljše slovenske ekipe, ki nastopajo v evropskih pokalih, bodo ta vikend v Kanalu odigrale tudi tekme zaključnega turnirja Pokala Slovenije in si skušale priigrati pokalno lovoriko. Vse obračune tako v ženski kot moški konkurenci si v živo oglejte na programih Sportkluba.

Povratne tekme pokala CEV Challenge bodo sicer na sporedu 23. januarja prihodnje leto, Liga prvakov se bo nadaljevala 15. januarja.