AO: Kaja boljša od nekdanje polfinalistke US Opena!

Getty Images

Kakšna noč za slovenski tenis, v kvalifikacijah za nastop na prvem vrhuncu sezone sta napredovala oba naša predstavnika. Blaž Rola je bil z 2-0 v nizih boljši od Čeha, Adama Pavlaska, 18-letna Kaja Juvan pa je presenetila Belgijko, Yanino Wickmayer.

Začnimo z večjim skalpom! Kaja Juvan je v svojem krstnem (članskem) kvalifikacijskem srečanju za nastop na turnirju velike četverice prišla do zmage nad polfinalistko OP Združenih držav izpred desetih let, Yanino Wickmayer.

Čeprav je Belgijka dobila prvi niz, je mlada Ljubljančanka v dokaj kakovostnem in predvsem napetem obračunu po 2 urah in treh minutah slavila s 4:6, 6:4 in 7:5.

Zlasti zadnji niz je bil za slovenski tabor stresen, saj je Juvanova povedla s 3:1, nato zaostajala za “brejk”, ko pa je Wickmayerjevi spodletel servis za zmago, do konca slednja ni več osvojila niti igre.

Facebook

Nervozna tekma z obeh strani, kar je bilo za pričakovati, glede na to, da je naš prvi Grand Slam. Točke je dobivala tista, ki je bila agresivna, tista, ki si je več upala. Pri 3:5 v tretjem se je nasprotnica preveč ‘stisnila’, Kaja je odigrala čvrsto, odločno, delala točke in sva zelo vesela. Zdaj pa dalje…” je takoj po srečanju za Sportklub povedal trener naše najobetavnejše igralke, Robi Cokan.

V 2. krogu Kajo čaka Brazilka Beatriz Haddad Maia, s katero je ravno pred kratkim odigrala srečanje v kvalifikacijah Aucklanda ter izgubila po treh nizih.

Matthew Stockman/Getty Images

  Prvo preizkušnjo je z odliko prestal tudi Blaž Rola. Ptujčan je v prvem krogu s 7:5 in 6:3 odpravil 24-letnega Čeha Pavlaska in ga v nadaljevanju kvalifikacij čaka nastop proti 10. nosilcu predtekmovanja, Kanadčanu, Petru Polanskyu.