PSG po skoraj petih letih izgubil v pokalu!

Uncategorized 9. Jan 201923:26 > 23:38
Francesco Pecoraro, Getty Images Sport

Guingamp je včeraj pripravil prvovrstno senzacijo v četrtfinalu francoskega ligaškega pokala je na Parku Princev premagal in izločil PSG z 2:1. To je prvi poraz za PSG v pokalu v slabih petih letih.

Potem, ko je v zadnjih štirih sezonah PSG osvojal naslove v obeh pokali tako francoskem, kot tudi ligaškem je tokrat prišlo do presenečenja in prekinitve serije. Parižani so nazadnje v pokalu izgubili v sezoni 2013/14, ko so izpadli iz francoskega pokala.

PSG, ki tudi letos vsaj v prvenstvu prave konkurence nima je začel z dokaj močno enajsterico in povedel v 63. minuti preko Neymarja. Dve minuti pred tem so gostje preko Marcusa Thurama zapravili strel z bele točke. Tekma se je bližala koncu in počasi se je že zdelo, da se je PSG uvrstil v finale, vendar gostje so prišli do še ene enajstmetrovke, le to je tokrat vendarle uspešno izvedel Yeni NGakoto in izenačil.

Domači so pritisnili za zmago, v 92. minuti pa nova nepazljivost domačih in še tretja enajstmetrovka za goste. V drugo jo je uspešno izvedel Thuram in Guingamp popeljal v polfinale.

Do polfinala je presenetljivo prišel tudi Strasbourg, ki je v gosteh prav tako z 2:1 ugnal Lyon. Za lovoriko pa se bosta borila še Monaco in Bordeaux.