Murray napovedal konec: Morda končam že v Avstraliji

Scott Barbour, Getty Images Sport

Po seriji poškodb, operacij in poskusov, da okreva in se vrne na igrišče, se Andy Murray bori tudi pred začetkom OP Avstralije. Tik pred začetkom prvega turnirja za grand slam je Britanec napovedal konec kariere. Radi bi se poslovil v Wimbledonu, a vprašanje, če mu bo telo to dovolilo.

Poškodbe so, očitno, premagale željo, da še nekaj časa ostane na turneji. Andy Murray se pripravlja na prvi letošnji turnir za grand slam v Avstraliji, ki bi lahko bil tudi njegov zadnji v karieri, čeprav je njegova želja, da se od tenisa poslovi v Wimbledonu.

Murray je bil na tiskovni konferenci zelo čustven, saj je po nekaj trenutkih odgovoarjanja na vprašanja v solzah celo zapustil dvorano, vendar se nato vrnil in nadaljeval pogovor s sedmo silo.

Ne počutim se dobro. Zelo dolgo se borim in v zadnjih 20 mesecih vseskozi čutim močno bolečino. Mislim, da sem že poskušal vse, kar je mogoče, da bi okreval, da kolk spravim v dobro stanje, toda nič ni pomagalo,” je opisal Škot in dodal: “Wimbledon je mesto, kjer želim končati kariero, toda nisem prepričan, da bom uspel v tej nameri. Ne morem vedno tako nadaljevati, ko ne vem, ali obstaja trenutek, ko bo bolečina minila. To sem povedal tudi moji ekipi.”

Nisem prepričan, da lahko ob takšnih bolečinah igram še štiri ali pet mesecev,” pojasnjuje Murray, ki so mu predlagali novo operacijo, ki bi bila še zahtevnejša in bolj resna od predhodne. “Lahko igramo, vendar z nekateirmi omejitvami. Toda ob teh omejitvah in bolečini ne morem niti najmanj uživati na treningih in dvobojih.”

Britanec je profesionalec postal leta 2005. Do danes je osvojil 45 turnirjev, dvakrat je slavil tudi v Wimbledonu in enkrat na OP ZDA, v svoji zbirki ima tri olimpijske medalje, leta 2016 pa je bil nekaj časa tudi prvi igralec sveta.