Federer: "Vem, kaj je Istomin naredil Novaku"

Scott Barbour/Getty Images

Švicarski tenisač Roger Federer bo v Melbournu branil naslov. O govoricah, da so na vidiku spremembe v tenisu pa pravi, da se morajo z Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom in Andyjem Murrayem pogovoriti o trenutni situaciji v tenisu.

Tretji tenisač sveta Roger Federer bo v Melbournu branil naslov na prvem Grand Slamu v sezoni. Njegov prvi rival bo Denis Istomin, ki je leta 2017 premagal Đokovića v drugem krogu.

“Zadovoljen sem s svojo pripravljenostjo. Vem, kaj je Denis naredi Novaku. Gledal sem celoten dvoboj pred nekaj leti. Tudi sam sem že imel težke dvoboje proti njemu. Zelo dobro igra na hitri površini. Vendar sem samozavesten,” je dejal Federer.

Tudi Roger se ni mogel izogniti vprašanju o ‘upokojitvi’ Andy Murrayja.

“Rekel bi, da je njegovo telo sprejelo odločitev. To je bilo nekaj dolgih let zanj. Spomnim se, ko smo igrali v Glasgowu, vem, kako slabo je bilo. Nisem mogel verjeti, da bo igral, a to je storil zaradi plemenitega cilja. Vsi razumejo, zakaj je sprejel takšno odločitev. V nekem trenutku začutite, da ne morete biti več na nivoju, na katerem ste bili. Bil sem razočaran in žalosten, celo šokiran, ko sem izvedel, da odhaja. A enako bo z vsemi ostalimi. Upam, da bo odigral dober turnir in bo zdržal do Wimbledona. Andy je zelo dober fant, legenda, osvojil je vse, kar je želel in lahko je ponosen na svojo kariero.”

Aktualna tema v Melbournu je tudi sestanek Sveta igre. Govori se, da želijo spremembe v vrhu ATP in v sestavi uprave …

“Ne vem veliko o tem. Dobro moramo razmisliti o tem, to je obdobje tranzicije. O tem moram govoriti z Novakom, Rafo in Andyjem, da vidim, kaj oni mislijo.”

Federer in Istomin se bosta srečala prvi dan tekmovanja, njun dvoboj je na vrsti zadnji na Rod Laver Areni.