Nadal brez praske, Hercogova osvojila samo štiri igre

Julian Finney, Getty Images

Rafael Nadal v prvem krogu uvodnega letošnjega turnirja za grand slam v Melborunu ni imel težav z domačinom Jamesom Duckworthom, kakor tudi ne druga igralka sveta Angelique Kerber s Polono Hercog, ki je osvojila vsega štiri igre.

Rafael Nadal je bil v svojem prvem uradnem nastopu v letu 2019 na igrišču dve uri in 17 minut. Pešečni kralj je domačina Jamesa Duckwortha odpravil s 6:4, 6:3 in 7:5.

Prvi dan dogajanja v deželi “tam spodaj” je na igrišče stopila tudi Polona Hercog in proti zmagovalki OP Avstralije leta 2016 Angelique Kerber osvojila samo štiri igre. Nemka je že v prvem nizu hitro dvakrat zapored odvzela servis Hercogovi, vajo ponovila tudi v drugem nizu in po uri in 14 minutah igre izkoristila prvo zaključno žogico.

Uvodni krog je bil usoden tudi za devetega nosilca Johna Isnerja (208 centimetrov), ki je v najvišjem obračunu v zgodovini grand slam turnirjev s 7:6, 7:6, 6:7 in 7:6 izgubil proti rojaku Reillyju Opelki (211 centimetrov). Brez praske je v drugi krog napredoval rekovalscent po poškodbi Tomaš Berdych. Čeh je bil s 6:3, 6:0 in 7:5 boljši od Kyla Edmunda.