AO: Federer rutinsko naprej

Michael Dodge Getty Images Sport

Aktualni prvak Roger Federer je v prvem krogu Australia Opna rutinsko zmagal proti Uzbekistancu Denisu Istominu s 6:3, 6:4, 6:4.

Kako dominanten je bil tretji igralec sveta prikazuje podatek, da je imel 30 winnerjev več od nasprotnika, čeprav je izkoristil le 56 odstotkov prvega servisa. Švicar je prišel do 14 as servisov, a mu Istomin ni dovolil, da pride do break žogice.

Po en break v vsakem od treh odigranih nizov je bil Federerju dovolj za zmago in uvrstitev v drugi krog.

Tretji tenisač sveta se bo v drugi rundi pomeril proti Britancu Evensu, ki se je uvrtil dalje preko Japonca Tatsuma Ita v treh nizih.

Federer se sicer v Melbournu bori za rekordno sedmo lovoriko na Australia Open.

Turnir je že v prvem krogu poskrbel za manjšo senzacijo, ko je Japonec Yoshihito Nishioka premagal Američana Tennysa Sandgrena s 6:4, 7:6 (5), 4:6, 6:4. Sandgren je lani prišel do četrtfinala.

Čeh Romaš Berdych je presenetil Britanca Kyla Edmunda s 6:3, 6:0, 7:5. V naslednjem krogu ga čaka Nizozemec Robin Haase, ki je premagal Španca Guillerma Garcio Lopeza s 7:7, 6:4, 7:5.

Španec Feliciano Lopez je opravičil vlogo favorita proti domačemu tenisaču Jordanu Thompsonu. Slavil je s 6:1, 7:6 (0), 6:3. V drugem krogu se bo srečal z Italijanom Andreasom Seppijem, ki premagal Američana Steva johnsona s 6:4, 4:6, 6:4, 6:3.

Domači tenisač John Millman je premagal Federica Delbonisa iz Argentine s  6:3, 3:6, 7:6 (3), 6:2.