EP v odbojki: Slovenija v Ljubljani tudi proti Rusiji

Uncategorized 16. Jan 201916:42 > 16:47
OZS

V Bruslju smo dobili skupine letošnjega evropskega prvenstva v odbojki, ki ga bodo septembra gostile štiri države, med njimi je tudi Slovenija.

Že pred žrebom je bilo jasno, da bo Slovenija igrala v skupini C, ki jo gosti Ljubljana. V predtekmovanju se ni mogla srečati s Francijo, Belgijo in Nizozemsko, ki bodo prav tako gostile skupine.

Slovenski odbojkarji bodo v Ljubljani igrali proti branilki naslova Rusiji, Finski, Turčiji, Makedoniji in Belorusiji. Iz vsake skupine izmed štirih skupin bodo v osmino finala napredovale po štiri najboljše reprezentance. Slovenska skupina se v nadaljevanju križa s skupino A, v kateri bodo igrale Francija, Italija, Bolgarija, Portugalska, Grčija in Romunija.

Slovenija se je z Rusijo merila že na prejšnjem EP v Krakovu, ko sta se reprezentanci pomerili tako v predtekmovanju kot v četrtfinalu. Slovenci so obakrat izgubili s 3:0, Rusija pa je nato v finalu s 3:2 ugnala še Nemčijo in 14. postala evropski prvak. Finska se na Poljskem ni prebila v četrtfinale, to pa velja tudi za Turčijo, ki je izgubila v repasažu.

Prvenstvo, na katerem bo prvič nastopilo 24 reprezentanc, bo od 12. do 29. septembra. Mesta, v katerih bodo tekme, pa so poleg Ljubljane še Montpellier, Nantes, Pariz, Bruselj, Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam in Apeldoorn.

Ljubljana bo gostila še dve tekmi osmine finala, eno tekmo četrtfinala in eno tekmo polfinala. Finale bo v Parizu.