Nadal: Žreba ne spremljam, De Minaur zahteven tekmec

Uncategorized 16. Jan 201915:26 > 15:43
Cameron Spencer, Getty Images

Drugi tenisač sveta Rafael Nadal je bil po zanesljivi zmagi v 2. krogu OP Avstralije zelo zadovoljen. Špančev nasprotnik je bil Matthew Ebden, Rafa pa je dokazal odlično pripravljenost in slavil s 6:3, 6:2 in 6:2.

Bilo je drugače kot v prvem krogu. Obračun je šel v pričakovano smer. Proti Ebdenu ni lahko igrati. Zmaga mi prinaša veliko pozitivnega, zadovoljen sem s vojo igro. Začel sem sicer nekoliko trdo, predvsem sprejem ni stekel, sem pa bil zato vseskozi dober na začetnem udarcu. Ko sem rešil igro za 3:3, se je vse spremenilo. Zadovoljen sem z igro,” je po obračunu povedal Rafael Nadal.

Španec se je razgovoril tudi o dejstvu, da je iz njegovega dela žreba že izpadlo nekaj nosilcev (Anderson, Isner in Edmund)

Iskren bom. Zelo redko pogledam celoten žreb. Zdaj sem v drugačnem položaju, vračam se po poškodbi, zato grem dan po dan. Nisem niti vedel, da je bil Edmund v mojem delu žreba. Malo vem o začetku turnirja… Zdaj me čaka težak nasprotnik De Minaur, ki je zmagal na kar sedmih zaporednih tekmah. Vsak dan je zame nov izziv, danes pa sem storil velik korak naprej. Moja igra je bila zelo pozitivna, zato sem srečen. Če so nosilci igre tukaj, kjer so, je to le potrditev, da so v zadnjih 12 mesecih igrali dobro. To pa ne pomeni, da bodo v naslednjih dveh tednih igrali kaj bolje. Ko izgubijo, to pomeni, da je bil nasprotnik boljši. In to je vse,” zaključuje Nadal.