Bankirke z zmago na vrh MEVZE

Uncategorized 16. Jan 201922:11 > 22:25
Odbojkarska zveza Slovenije

Odbojkarice Nove KBM Branika so v peti tekmi srednjeevropske lige dosegle četrto zmago in zavzele vrh lestvice.

Prvo domačo tekmo v letu 2019 so odbojkarice Nova KBM Branika odigrale proti Slavii EU iz Bratislave v okviru srednjeevropske lige MEVZA.

Uvod v tekmo je pripadel odbojkaricam iz Bratislave, ki so po točki Katarine Kormedyove povedle s 6:0. Prvo točko za slovenske prvakinje je dosegla Anastasiya Bezsonova in bankirke so v nadalejvanju le zaigrale bolje. Vodstvo odbojkaric Slavie ni trajalo dolgo, saj so Mariborčanke po zaključenem napadu Marine Kaučič izid poravnale na 10:10. Sledil je ponoven padec zbranosti branikovk na sprejemu, kar so slovaške odbojkarice izkoristile in povedle 18:13. A sledil je ponoven povratek bankirke, ki so po točki Ize Mlakar znižale na 20:21 in nato v naslednji akciji po točki Ele Pintar izid poravnale na 21.točki. Nalet mariborskih odbojkaric se je nadaljeval, ki so izkoristile ponujeno in uvodni niz po točki Mlakarjeve dobile s 25:23.

Drugi niz so bolje začele bankirke, ki so po bloku Bezsonove povedle s 4:1. Slovaške odbojkarice so Mariborčanke po točki Zuzane Šepelove ujele na 8.točki, a so bankirke odgovorile z dvema zaporednima točkama Kaučičeve in povedle 10:8. Odbojkarice Nove KBM Branika so držale Slovakinje na dveh točkah razlike (18:16) in nato po zaslugi dobrih začetnih udarcev Sobočanove nanizale 5 zaporednih točk ter povedle 23:16. Slovaške odbojkarice se niso predale in po zaslugi servisov Lenke Kvasnove nanizale 7 zaporednih točk ter izenačile na 23:23. Maribočanke naleta odbojkaric Slavie niso uspele ustaviti in drugi niz je po točki Šepelove pripadel gostujočim odbojaricam s 26:24.

V uvodu tretjega niza smo gledali izenačeno igro vse do 8.točke, ko so domače odbojkarice po zaslugi Bezsonove in Mlakarjeve nanizale 6 zaporednih točk in povedle 14:8. V nadaljevanju so slovaške odbojkarice uspele izničiti vodstvo in po točki Kvasnove znižati na 15:16, a so bankirke reagirale in ponovno z dobro igro v polju povedle 23:17. Mariborčanke tokrat vodstva niso izpustile iz rok in po natančni podaji Najdičeve je končni izid 25:21 postavila 15-letna Lorena Lorber Fijok, ki je v končnici menjala Sobočanovo.

Četrti niz so bolje začele odbojkarice Slavie, ki so po točki Kvasnove uspele v uvodu pobegniti za 4 točke (7:3). Slovaške odbojkarice so vodile že 10:4, ko so domačinke na krilih Bezsonove rezultat poravnale na 11:11 in nato po asu Kaučičeve povedle z 12:11. Mariborčanke so nadaljevale z dobro igro v bloku in obrambi in po točki Lorberjeve je bil rezultat 18:13 za domačo Novo KBM Branik. Bankirke vodstva več niso izpustile iz rok in po asu Mlakarjeve dobile četrti niz s 25:16 in slavile pomembno zmago v boju za zaključni turnir.

Anastasiya Bezsonova, odbojkarica Nove KBM Branik: “V novo leto smo vstopili z novimi močmi in zagonom, kar se je poznalo na igrišču. Dosegle smo pomembno zmago in se tako povzpele na 1.mesto MEVZE. Sedaj pa nas čaka še boj za 1.mesto v državnem prvenstvu.”