Zidanškova izpadla proti Osaki, slovo tudi Wawrinke

Naomi Osaka, ki je na prvem Grand slamu letošnjega leta ena izmed glavnih favoritinj je v drugem krogu ugnala našo Tamaro Zidanšek in po dobri uri slavila s 6:2, 6:4.

Edina slovenska predstavnica v posamezni konkurenci Tamara Zidanšek je izpadla v drugem krogu OP Avstralije. Pričakovano je bila s 6:2, 6:4 boljša zmagovalka zadnjega Grand slam turnirja v New Yorku Naomi Osaka.

Japonka je prvi niz dobila dokaj hitro, naši je odvzela tri servisne igre, sama pa je izgbila eno samo in se veselila zmage v prvem nizu s 6:2.

Drugi niz pa je bil za četrto igralko sveta malenkost težji, saj je bil dvoboj malenkost bolj izenačen. Zidanškova pa je kot prva v drugem nizu nasprotnici odvzela servis in povedla s 4:2. A na žalost je Naomi Osaka to samo razjezilo in Japonka je dobila štiri zaporedne igre in slavila s 6:4.

V moški konkurenci je danes navdušil obračun med Stanom Wawrinko in Milošom Raoničem. Slednji je s 6:7, 7:6, 7:6, 7:6 izločil Švicarja. Tenisača sta za štiri nize potrebovala dobre štiri ure v vsakem nizu pa sta morala odigrati podaljšano igro. Na koncu pa je v tretji krog napredoval Raonič.

V kar pet nizov pa je bil primoran Japonec Kei Nishikori, ki je premagal Iva Karloviča s 6:3, 7:6, 5:7, 5:7, 7:6. Dvoboj je trajal slabe štiri ure. 39-letni Hrvat pa je na obračunu zabil kar 59 asov.