Federer po dveh letih premora spet na pesku!

Uncategorized 20. Jan 201916:24 > 16:37
Jack Thomas, Getty Images

Švicarski tenisač Roger Federer je po porazu proti Stefanosu Tsitsipasu v osmini finala OP Avstralije izjavil, da se bo letos zopet preizkusil na peščeni podlagi, kar v preteklih dveh sezonah ni bila praksa.

 Švicar je s porazom proti Tsitsipasu izgubil možnost za ubranitev naslova v Melbournu, kjer je lani v finalu ugnal Marina Čilića. To pomeni, da bo po dolgem času spet izpadel iz elitne peterice na lestvici ATP.

Legendarni Švicar je v preteklih dveh letih zaradi počitka in poškodb peščeni del sezone izpustil, a se odločil, da letos temu ne bo tako. Najverjetneje predvsem zato, da ohrani visoko uvrstitev, saj od lanske pomladi ne brani nič točk.

Poraja se vprašanje, ali bo nastopil le na OP Francije, ali pa bo izbral tudi kakšen turnir serije Masters (Rim, Monte Carlo). Nazadnje je na pesku Roger igral v Rimu, na Roland Garrosu pa leta 2015, ko ga je na poti proti naslovu ustavil Stan Wawrinka.

Zdaj sem v fazi, ko se želim predvsem zabavati. To je moja želja in mislim, da ni potrebno delati neke daljše pavze,” je povedal veteran po današnjem porazu.