Neymar: Na SP nisem igral, ne strinjam se s Pelejem

Getty Images/Srđan Stevanović

Prvi zvezdnik PSG-ja in Brazilije Neymar kritike, ki mu jih je namenil legendarni rojak Pele, smatra za zanimive, vendar se z njimi ne strinja.

Slavni Pele je nedavno komentiral predstave mladega rojaka na zadnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji. Eden najboljših vseh časov je še posebej podrobno komentiral Neymarjeve namerne padce in teatralne geste po dvobojih z nasprotniki, zaradi katerih je tarča ostrih kritik.

Težko je pokrivati Neymarja zaradi nogometnih kvalitet, a tudi ostalih stvari, ki jih počne. Pogovarjal sem se z njim in ga spomnil na sposobnostih, ki jih ima. On je bil v prvem planu, ker ni imel sreče, Brazilija pa ni osvojila mundiala. Dvakrat sva se srečala v Evropi. Dejal sem mu – Bog nogometa ti je dal poklon. To, kar ti počneš, stvar samo zapleta,” je dejal Pele.

Za razliko od njega Neymar na vse skupaj gleda drugače. “Kritike Peleja? Smatram, da so zanimive. Ko ne zmagujete, se pojavijo kritike. Me svetovnim prvenstvom niti enkrat nisem igral, nad menoj so bili storjeni prekrški. Ljudje danes veliko govorijo o tem, ker gre za Neymarja in vse je pretirano. Spoštujem, kar je dejal Pele, vendar se s tem ne strinjam,” je odgovoril Neymar.

https://youtube.com/watch?v=rFLD9yV1lpE