Serena zrušila številko ena za Top 8 v Melbournu

Scott Barbour, Getty Images Sport

Ameriška teniška igralka Serena Williams se je uvrstila v četrtfinale OP Avstralije, potem ko je v osmini finala turnirja v Melbournu nadigrala prvo igralko sveta Simono Halep. Miloš Raonić izločil Alexandra Zvereva, Lucas Pouille pa Borno Ćorića.

Serena Williams je za zmago proti Simoni Halep s 6:1, 4:6 in 6:4 potrebovala uro in 48 minut. Slavno Američanko v četrtfinalu prvega letošnjega turnirja za grand slam čaka Karolina Pliškova (Garbine Muguruzo je odpravila z 2:0 v nizih). Mlajša od sester Williams in prva igralka sveta sta sicer postregli s predstavo vredno finala, na koncu pa je po treh napetih nizih slavila Američanka in se uvrstila v svoj 12. četrtfinale v deželi tam spodaj in 50. skupno na turnirjih za grand slam.

Kar nekoliko presenetljivo se je po gladki zmagi s 3:0 med najboljših osem prebil Miloš Raonić, ki je v prvih dveh nizih Alexandru Zverevu prepustil vsega dve igri. Nemec se je prebudil v tretjem nizu, vendar prepozno. Raonić je bil v podaljšaniu igri tretjega niza bolj zbran (7:5) in napredoval po dveh urah in dveh minutah igre.

Raonića v četrtfinalu čaka Lucas Pouille, ki je za svoj tretji četrtfinale na grand slamih s 6:7, 6:4, 7:5, 7:6 premagal Hrvata Borno Ćorića.

Kei Nišikori je v pravem teniškem trilerju s 3:2 v nizih odpravil Pabla Carreno Busto. Španec je že imel prednost z 2:1 v nizih, v podaljšani igri odločilnega niza pa je bil Japonec bolj zbran in slavil z 10:8.