Pravljica se nadaljuje, Stefanos Veliki v polfinalu!

Stefanos Cicipas. Foto: Darrian Traynor/Getty Images

Stefanos Cicipas, rabelj Rogerja Federerja v Melbournu, nadaljuje s sijajnimi igrami na OP Avstralije. V boju za polfinale je s 3:1 v nizih izločil Roberta Bautisto Aguta (7:5, 4:6, 6:4 in 7:6).

Cicipas je četrtfinale začel slabo, saj je Bautisti-Agutu takoj uspelo priti do brejka. 20-letnik iz Aten se je dolgo vračal, izenačiti pa mu je uspelo v osmi igri uvodnega niza, ko je izid poravnal na 4:4. Grk se je nato sprostil in uvodni niz dobil po brejku v 12. igri s 7:5.

Bautista Agut je tudi v drugem nizu hito prišel do brejka, Španec pa je tokrat prednost zadržal do konca in niz dobil s 6:4. 

Zgodba o izgubljenem servisu se je ponovila tudi v tretjem nizu, a je Stefanos Cicipas spet dokazal, da je psihološko odlično pripravljen. Izid je kot v prvem nizu poravnal na 4:4, nato pa zagospodaril na igrišču in izkoristil tretjo zaključno žogo za 6:4.

Četrti niz je ponudil izenačen boj, do 12. igre pa nismo videli niti ene brejk priložnosti. Cicipas si je tako edino priigral tik pred podaljšano igro, ki je na koncu tudi odločila obračun.

20-letnik je takoj prišel do dveh mini-brejkov, Bautista Agut pa pravega odgovora ni našel in končal svojo pot v Melbournu. Cicipas je podaljšano igro dobil s 7:2 in se razveselil uvrstitve v polfinale turnirja za grand slam.