Nadal z mislimi pri Tsitsipasu

Cameron Spencer, Getty Images

Eden najboljših tenisačev vseh časov Rafael Nadal je priznal, da veliko pričakuje od Stefanosa Tsitsipasa, s katerim se bo pomeril v polfinalu Australian Opna.

Nadal je premagal mladega Francesa Tiafoeja za svoj 30. Grand Slam polfinale. S to zmago je Španec še podaljšal niz zmag proti Američanom na 21. Hkrati je ‘kralj peska’ izboljšal lanskoletno uvrstitev, ko je bil v četrtfinalu primoran dvoboj predati Marinu Čiliću.

“Zelo čustveno doživljam to uvrstitev v polfinale. V karieri sem imel kar nekaj težav tukaj, zato mi ta rezultat pomeni vse. Seveda sem zadovoljen, tudi z načinom, kako sem igral,” je pokomentiral svoj dosežek Nadal.

Drugi tenisač sveta je zadnjih petih dvobojih dvakrat premagal predstavnika nove generacije, pred Tiafoejem je slavil še proti Alexu de Minaurju. V boju za finale pa ga čaka še en mladenič – Stefanos Tsitsipas.

Pred nekaj krogi sem dejal, da bodo potrebovali še nekaj časa, a očitno ne želijo čakati,” se je nasmejal Nadal. “To bo odlično leto za preboj novih igralcev. Tsitsipas je v primerjavi z lanskim letom zelo napredoval. Lahko premagal najboljše na svetu. Na tem turnirju je neverjeten in pričakujem, da bo tako nadaljeval tudi na naslednjih turnirjih.”

Na vprašanje, če si je gledal dvoboj med Tsitsipasom in Rogerjem Federerjem, je odgovoril:

“Samo prvi niz, potem sem odšel na večerjo. Mi Španci pozno jemo in nismo povečerjali tako hitro.”

To bo prvi Grand Slam polfinale za mladega Grka.