Nadal: V drugem polfinalu je favorit Novak

Uncategorized 24. Jan 201912:04 > 12:04
Cameron Spencer, Getty Images

Španec Rafael Nadal pričakuje, da se bo v finalu OP Avstralije pomeril z večnim rivalom in trenutno prvim tenisačem sveta Srbom Novakom Đokovićem.

Španski matador je v polfinalu prvega grand slama sezone zmlel mladega Grka Stefanosa Cicipasa s 6:2, 6:4 in 6:0. Za preboj v finalu je Nadal potreboval vsega uro in 46 minut, še naprej pa v Melbournu ni oddal niti enega niza.

Upam, da lahko igram še boljše. Za mano je dober obračun in zaenkrat dober turnir. Teren in navijači skrbijo za neverjetno energijo. Biti petič v finalu tega turnirja je velik uspeh. Pred nekaj tedni sem bil prisiljen v to, da izpustim turnir v Brisbanu, zato sem si težko predstavljal, da mi lahko uspe tak turnir. A od samega začetka se počutim dobro, zelo dobro,” je takoj po zmagi povedal Rafael Nadal.

Cicipas je bil že tretji predstavnik “nove generacije”, ki ga je Nadal premagal na letošnjem Australian Opnu.

Mladim gre dobro, napredujejo iz meseca v mesec. Igrati z njimi je vedno izziv. Mladi se prebijajo v ospredje. To je lepota tega športa. Cicipas ima vse, da postane večkratni zmagovalec turnirjev za grand slam. Upam, da se bova v naslednjih letih še večkrat srečala na pomembnih obračunih,” dodaja Nadal.

V drugem polfinalu se bosta v petek pomerila Novak Đoković in Lucas Pouille.

Novak je favorit, že velikokrat je bil v takšnem položaju. Lucas bo igral prvi polfinale v karieri. V četrtfinalu je bil odličen, ko igra na takšnem nivoju, pa lahko premaga vsakega,” meni Nadal, ki ga do finala čakata dva prosta dneva.

Nisem nervozen. Pred mano je le še en obračun. Imam že 17 naslovov. Brez lažnih iluzij se le iskreno veselim finala. Ne bom se obremenjeval z ničemer.

Nadal bo v nedeljo že petič v karieri igral v finalu prva grand slama v sezoni, v Melbournu pa je slavil le enkrat.