Monaco suspendiral Thierryja Henryja!

Uncategorized 24. Jan 201919:48 > 19:49
Alexander Hassenstein, Getty Images

Nekdanji izvrstni napadalec Francoz Thierry Henry se v svoji prvi trenerski vlogi ne znajde najbolje. Henry je sredi sezone prevzel Monaco, po seriji slabih rezultatov in razdoru v slačilnici pa se je vodstvo kluba odločilo, da Henryja začasno suspendira.

Klub iz Kneževine je v kratkem uradnem sporočilu objasnil, da Henry od danes naprej ne bo opravljal nobenih dejavnosti s prvo ekipo in da je za nedoločen čas suspendiran.

Franck Passi bo v petek vodil trening prve ekipe,” so še zapisali pri trenutno predzadnji ekipi francoske lige. 

Thierry Henry je v četrtek potrdil, da je suspendiral nekatere igralce prve ekipe. Dejal je, da je seznam igralcev predolg, da bi lahko našteval vsa imena, in dodal, da vsi, ki jih je poslal v rezervno ekipo, razmišljajo le o svoji prihodnosti.

Klubski veljaki njegove poteze ob katastrofalnih rezultatih niso pozdravili, francoski mediji pa že omenjajo vrnitev Leonarda Jardima na klop Monaca. Portugalec se je z mesta trenerja poslovil 11. oktobra 2018, v klubu pa naj bi spoznali, da je bil njegov odhod napaka. Jardim je z Monacom v sezoni 2016/17 osvojili francosko ligo, s klubom pa zaigral tudi v polfinalu lige prvakov.