Nepremagljiv: Đoković sedmič v finalu OP Avstralije

Cameron Spencer, Getty Images

Novak Đoković je še za odtenek bolj prepričljivo od Rafaela Nadala opravil svoje delo v polfinalu OP Avstralije, potem ko je Lucasa Pouilleja po zgolj uri in 23 minutah igre odpravil s 6:0, 6:2 in 6:2. Srb bo v velikem finalu lovil že svojo sedmo lovoriko v Avstraliji.

Novak Đoković ostaja nepremagljiv v polfinalih OP Avstralije, saj je slavil še sedmič v prav toliko poizkusih. V kolikor bo Srb v finalu odpravil tudi velikega tekmeca Rafaela Nadala, bo postal najuspešnejši igralec na prvem grand slamu v sezoni, saj bo prehitel Royja Emersona in Rogerja Federerja.

Đoković je Lucasa Pouilleja nadigral v vseh aspektih igre. Na trenutke se je celo zdelo, da sploh ne spremljamo polfinalnega obračna enega največjih turnirjev na svetu. Srbski zvezdink se je odlično gibal po igrišču, znova je odlično vračal udarce, sam pa po pravilu na stran nasprotnika pošiljal zelo globoke in natančne žoge, tako da njegova zmaga ni bila vprašljiva niti za trenutek.

Đoković je v uvodnem nizu po vsega 23 minutah zavezal kravato Francozu, za zmago v drugem je potreboval 33 minut, tudi v zadnjem pa ni dopustil nobenega presenečenja.