Novak: "Se vidimo drugo leto!"

Cameron Spencer, Getty Images

Najboljši tenisač sveta Novak Đoković je ponosen na osvojeno lovoriko v Melbournu. Osvojil jo je 12 mesecev po operaciji komolca.

Srbski tenisač je osvojil svojo sedmo lovoriko na Australian Open, ko je v finalu premagal Rafaela Nadala s 6:3, 6:2, 6:3.

“Želim vrniti Rafi vse komplimente za vse, kar je dosegel do danes. Težko je bilo v tem dvoboju, sploh če se vrneš po poškodbi, ki te je oddaljila od igrišč od septembra. Pokazal mi je, svojim kolegom in mladim igralcem, kaj je to definicija borbenosti in na ti za to,” je povedal Novak po podelitvi pokala.

Đoković je zdaj aktualni prvak Wimbledona, US Opna in Australian Opna.

“Poskušam dojeti, kaj se dogaja. Pred 12 meseci sem imel operacijo, zdaj stojim tukaj s tem pokalom. Osvojil sem tri od štirih Slamov in to je neverjetno. Ne vem, kaj reči.”

Lovorika v Melbournu je tretja na največjih turnirjih, ki jo je Đoković osvojil od povratka Mariana Vajde v ekipo.

“Hvala moji ekipi za podporo. Tenis je individualen šport, a vi se vedno tu. Prišli smo do uspešne formule. Marian, hvala, da si se vrnil v ekipo, Uli, hvala, da stojiš za mano in skrbiš za moje telo. Pozdravljam mojo družino, rekli so, da bodo gledali. Lovorika je zdaj še posebnejša, ko imam nekoga tako posebnega, da z njim delim veselje. Podpore, ki jo dobim za uresničevanje mojih sanj, ne jemljem za samoumevno,” se je zahvalil Novak.

“Kot je že Rafa dejal, to je najboljši turnir na svetu. Tukaj vse vsi počutimo kot doma. Na vsakem koraku se čuti, da se igra tenis, cenijo nas na vsekem koraku. Hvala za podporo. Ne morem se vam dovolj zahvaliti. Se vidimo drugo leto.”

Đoković je v Melbournu prišel do svoje 15. Grand Slam lovorike v karieri.