Petrol Olimpija poražena tudi v Nemčiji

Uncategorized 30. Jan 201921:44 > 21:48
Twitter

Košarkarji Petrol Olimpije še naprej nadaljujejo svojo klavrno pot v FIBIni različici Lige prvakov, kjer so danes doživeli nov poraz. Tokrat so z 82:71 izgubili proti Bayreuthu.

Na zadnjem gostovanju v tej sezoni v Ligi prvakov je moštvo Petrol Olimpije doživelo poraz proti medi Bayreuthu (71:82). Glavni trener Zmajev Saša Nikitović je povsem odpočil nosilce igre, in čeprav so ostali košarkarji predvsem v prvem polčasu zelo dobro prevzeli breme na svoja pleča, je bilo nemško moštvo v drugem polčasu enostavno bolj razigrano od ljubljanskega.

V Bayreuthu tako na parket nista stopila Jan Špan in Miha Lapornik, na pot pa v torek niso odpotovali Mirza Begić, Domen Lorbek in Dražen Bubnič, a v prvem polčasu je zeleno-bela zasedba delovala zelo dobro. Po zaostanku s šestimi točkami razlike po uvodni četrtini (18:24), so Zmaji drugi del igre začeli z nizom 11 zaporednih točk, vodstva pa iz svojih rok niso izpustili vse do polovice tretje četrtine, ko je najboljši strelec medi Bayreutha na obračunu, Adonis Thomas (22 točk), zadel za 55:53 v korist domačinov.

Košarkarji iz Bavarske se za tem niso več ozirali nazaj, semafor je pet minut do konca zadnje četrtine kazal 69:57 v njihovo korist, z zadnjim jurišem se je Ljubljančanom sicer še uspelo približati na 70:75, bližje pa, kljub borbenosti, ni šlo.

V dresu ljubljanskega moštva, ki bo s kratkim postankom v Ljubljani po tekmi z medi Bayreuthom odpotovalo neposredno v Beograd, kjer ga v soboto čaka obračun Lige ABA s Crveno zvezdo mts, sta bila najboljša strelca Aleksandar Lazić in Roko Badžim, oba s po 16 točkami. Prvi je zbral tudi šest skokov, drugi pa podelil osem podaj. Marvin Jones se je ustavil pri 15 točkah in šestih skokih.