Se bo Murray v Wimbledonu poslovil v dvojicah?

Clive Brunskill/Getty Images

Vse več je možnosti, da naj bi se Andy Murray upokojil na letošnjem Wimbledonu. BBC poroča, da bi se lahko Britanec na največjem teniškem turnirju na svetu poslovil v igri dvojic, kjer bi zaigral skupaj z bratom Jamiejem.

Brata Murray sta zadnjič skupaj zaigrala pred nekaj več kot tremi leti, ko je Velika Britanija osvojila prvi naslov Davisovem pokalu po letu 1979. Britanca sta že večkrat razkrila, da sanjata o tem, da bi nekoč skupaj zaigrala na največjem turnirju na svetu. Zdi se, da bi se to lahko zgodilo letos.

Andy Murray, ki okreva po operaciji kolka, po kateri se mu bo znatno izboljšala kvaliteta življenja, ima v zadnjih letih veliko težav s poškodbami. Pred OP Avstralije je razkril, da je to njegova zadnja sezona v karieri, šokiral pa z izjavo, da je bil prav uvodni grand slam leta 2019 tudi njegov zadnji turnir. Sam bi se sicer rad poslovil v Wimbledonu, prav zato pa je tudi šel na operacijo.

Mama dvakratnega olimpijskega prvaka Judy Murray je že pred tem razkrila, da si njena sinova želita skupaj zaigrati v Wimbledonu, govorice pa je zdaj podkrepil še BBC.

https://www.instagram.com/p/BtTUCuRlhiO/

Dokler sta srečna in  zdrava, bi oba rada delala to, kar ju veseli, in si privoščila uspehe. Prepričana pa sem, da ju bomo nekoč pred upokojitvijo videli zaigrati skupaj v dvojicah,” je ob priložnosti pred časom razlagala Judy.

Po podobni operaciji kot jo je prestal Andy Murray, se je sicer pred časom na igrišča uspešno vrnil Bob Bryan, ki pa je vselej nastopal le v konkurenci dvojic.