Ob 18:00 na SK 1: Pokalne prvakinje proti državnim

Kamničanke so proti Novi KBM Branik nanizale 11 zapored zmag, nazadnje so proti rivalkam izgubile v finalu pokala dve leti nazaj. Foto: Calcit Volleyball

Odbojkarice Calcit Volleyja in Nove KBM Branika so se v letošnji sezoni pomerile dvakrat, obakrat so bile boljše Kamničanke, ki so tudi slavile v finalu Pokala Slovenije. Njihov tretji letošnji obračun, ki bo veljal tudi za srednjeevropsko ligo, nas čaka nocoj ob 18:00 v štajerski metropoli (SK 1).

Kamničanke so v torek na prvi četrtfinalni tekmi pokala Challenge pričakovano morale priznati premoč domači ekipi Saugella Monza, tokrat pa jih čaka veliko pomembnejši obračun proti večnim tekmicam. “V petek bomo morali prikazati najmanj dva razreda boljšo igro, da bi se z gostovanja v Mariboru vrnili z zmago. Dobro poznamo kakovost Nove KBM Branika, ki bo zagotovo izkoristila vsako našo napako, zato bomo morali dvigniti raven svoje igre, zbranost in se popolnoma osredotočiti na tekmo,” se zahtevnosti gostovanja v Mariboru zaveda trener Calcit Volleyja Gregor Rozman in dodaja: “Mislim, da sama forma ne bo veliko vplivala na to, kdo bo zmagal, saj vsi vemo, kakšen naboj je prisoten na naših medsebojnih tekmah. To bo tekma zase, ki jo bo treba od prve do zadnje točke odigrati zbrano in borbeno. Oboji dobro vemo, kaj nam ta tekma v nadaljevanju državnega prvenstva lahko prinese.

Mariborčanke na drugi strani v letu 2019 poraza še ne poznajo in obračun pričakujejo dobro razpoložene. “Tekma bo zagotovo kvalitetna. Dosti nam pomeni podpora s tribun, zato upam da se nam bodo Mariborčani pridružili v čim večjem številu,” se nadeja strateg Nove KBM Branik Samo Miklavc.

Obračun si od 18:00 naprej v živo oglejte na SK 1.