Buffon: Na zelenici želim biti tudi, ko bom štel 80 let

Uncategorized 12. Feb 201912:31 > 12:32
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Vratar Paris Saint-Germaina Gianluigi Buffon je mnenja, da je napredoval, odkar je prvič zaigral v francoskem elitnem prvenstvu ter da kopačk še ne misli obesiti na klin.

Italijanski čuvaj mreže Gianluigi Buffon je poleti iz Juventusa prestopil v vrste PSG-ja in iz tekme v tekmo napredoval: “Kako se počutim v Franciji? Zaenkrat odlično. Spet imam željo delati na sebi in da napredujem. 40 let sem živel v coni udobja, zdaj imam priložnost, da izkusim nekaj novega. Morda mi ljudje ne verjamejo ali pa mislijo, da so to neumnosti. Tako pač je.”

Na vprašanje v kakšnem odnosu je ostal s svojim nekdanjim klubom je izkušeni vratar odgovoril: “Kot da smo stari prijatelji. Vedno bom imel rad Juventus, naš razhod pa ni bil škandalozen. Še vedno obstaja medsebojno spoštovanje.”

Nedavno je Gigi dopolnil 41 let, medije pa je zanimalo, kakšni so njegovi načrti za prihodnost: “Še vedno sanjam. Potrebujem motivacijo. Lani sem razmišljal o pokoju, zdaj pa se je to spremenilo. Želim biti na zelenici do svojega 80. leta. Zavedam pa se, da se vse lahko konča jutri. Ne želim pa se omejevati na kakršenkoli način.”