Rebec za SK: Dokazali smo, da lahko igramo dobro

Uncategorized 16. Feb 201919:44 > 19:51
KK FMP

Branilec FMP-ja Matic Rebec se je po porazu v polfinalu srbskega pokala razgovoril za Sportklub. Slovenski reprezentant in aktualni evropski prvak je bil kljub porazo zadovoljen z igro svoje ekipe proti Partizanu.

Partizan je vodil večji del tekme, ekipa iz Železnika pa se je v nekaterih trenutkih nevarno približala črno-belim. Ekipa Andree Trinchierija je odpor panterjev strla v zadnji četrtini in prišla do zmage s 83:71.

Do tretje četrtine smo Partizanu nudili dober odpor, prišli tudi do vodstva, nato pa prejeli nekaj naivnih in hitrih košev. Met nam ni stekel, kar je bil na koncu ključno. Čestitam Partizanu za zmago,” je po tekmi za Sportklub povedal Matic Rebec.

Slovenski reprezentant je dodal, da je bil Partizan zelo dobro organiziran in da je z mirnostjo prišel do zmage v zadnji četrtini.

Vedeli smo, da se bomo težko branili, saj je Partizan zelo nevaren z igro v globino. V prvem polčasu smo jih ustavili, v drugem pa izgubili skok na eni in na drugi strani igrišča. To je bilo na koncu ključno in Partizan je zasluženo zmagal,” dodaja Rebec.

FMP je v zadnjem krogu Lige ABA v Zagrebu pošteno namučil Cedevito, Rebec pa je do tega trenutka zelo zadovoljen s sezono sicer mlade ekipe.

Kljub odhodu Apića, smo dokazali, da zmoremo veliko. Ljudje so bili prepričani, da bomo po njegovem odhodu igrali slabo in izgubljali v seriji tudi na tekmah, ki bi jih morali dobiti. Dokazali smo jim, da so se motili in na težkih tekmah pokazali pravi karakter,” zaključuje slovenski reprezentant.