Đoković: Takšnega dvoboja ne bi smel izgubiti

Uncategorized 27. Mar 20192:46 > 2:48
Michael Reaves/Getty Images

Novak Đoković je izgubil v četrtem krogu drugega Mastersa sezone v Miamiju in tako še drugo leto zapored v zgodnji fazi izpadel iz obeh uvodnih turnirjev Masters 1000 serije v sezoni.

Roberto Bautista Agut je Novaka Đokovića presenetljivo premagal že v četrtem krogu Mastersa v Miamiju in svetovni teniški številki 1 dal dovolj ‘materiala’ za razmislek: “Ni prvič, da sem tako zgodaj izgubil na prvih dveh Mastersih. Tako je bilo tudi lani, Zagotovo moram razmisliti, kako se v naslednjih letih pripraviti na Indian Wells in Miami,” je dejal Đoković, ki je v Indian Wells pred tedni prišel brez dvoboja vse od zmage na OP Avstralije.  

Novak je v obračunu proti Špancu izkoristil štiri od 13 priložnosti za odvzem servisa, imel je priložnost za brejk in vodstvo s 6:5 v drugem nizu, a priložnosti ni uspel izkoristiti.

“Roberto je odličen igralec. Čestitam mu za fantastičen povratek v obračun. Na drugi strani pa takšnega dvoboja ne bi smel izgubiti, saj sem imel veliko priložnosti, ki sem jih zapravil. Ko takšnega števila priložnosti ne izkoristiš, se mora končati tako kot se je,” je dejal Đoković, ki se bo zdaj doma pripravljal na sezono rdečega peska. 

“Odrastel sem na pesku in rad igram na tej podlagi. Videli bomo, moram igrati precej bolje, kot v zadnjem obdobju,” je sporočil prvi lopar sveta.