Chiappini objavil reprezentančni spisek

Uncategorized 9. Apr 201914:07 > 14:10
OZS

Selektor slovenske ženske odbojkarske reprezentance, Alessandro Chiappini, je objavil spisek reprezentance za letošnjo sezono, v kateri bodo dekleta nastopila v evropski ligi in na evropskem prvenstvu. Na seznamu je 19 odbojkaric.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo s pripravami  začela v torek, 14. maja, v Mariboru, kjer bodo naše odbojkarice trenirale do prve tekme evropske lige proti Estoniji, ki jo bodo odigrale 25. maja, prav tako v Mariboru.

Selektor Alessandro Chiappini je na uvodne priprave poklical 19 deklet, podajalke Evo Mori, Saro Najdič in Evo Pogačar, sprejemalke Ano Marijo Vovk, Lano Ščuka, Pio Blažič, Anito Sobočan in Žano Zdovc Sporer ter srednje blokerke Saro Hutinski, Sašo Planinšec, Tino Grudina, Brino Bračko, Elo Pintar in Mirto Velikonja Grbac, ki je tako prejela prvi vpoklic v člansko izbrano vrsto. Na seznamu so še korektorice Iza Mlakar, Darja Eržen in Eva Zatković ter prosti igralki Veronika Mikl in Leja Janežič, še ena novinka na seznamu.

Po že omenjenem uvodnem obračunu evropske lige bodo slovenske odbojkarice odpotovale v Grčijo in se 29. maja srečale z gostiteljicami, 2. junija bo na sporedu še obračun z Estonijo. Zadnje, sicer pa tretje zaporedno, gostovanje v okviru evropske lige Slovenke čaka 8. junija na Portugalskem, nato pa se bodo v Mislinji, 12. in 15. junija, pomerile s Portugalsko in Grčijo. Cilj reprezentance je uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice, ki bo 28. in 29. junija.

Chiappini bo nato dekletom namenil tri tedne počitka, reprezentanca pa se bo znova zbrala 22. julija v Kranjski Gori in opravila dva tedna priprav. Sledila bo selitev v Maribor, od koder bodo Slovenke 21. avgusta odpotovale na Poljsko, v Lodž, kjer se bo 23. avgusta začelo evropsko prvenstvo. Tekmice naših deklet bodo Poljakinje, Italijanke, Belgijke, Portugalke in Ukrajinke.