Aljaž čez kvalifikacijsko sito v glavni del Monte Carla

Uncategorized 14. Apr 201916:48 > 17:06
Getty Images

Aljaž Bedene se je v Roquebrun Cap Martinu, kjer se odvija tretji Masters teniške sezone, uvrstil v glavni del tekmovanja. Potem, ko je Ljubljančan včeraj v 1. krogu kvalifikacij ugnal domačina Huga Nysa, je bil danes s 7:6 (7-5) in 6:3 boljši še od Japonca, Tara Daniela.

Danes je organizatorjem spet nagajalo vreme, tudi za prihodnje dni prognoza ni najlepša, a so današnje kvalifikacije le uspeli spraviti pod streho. Najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene je kljub težkemu nasprotniku zmagal in bo, po Miamiju, zaigral na svojem drugem letošnjem turnirju serije Masters.

Srečanje je začel slabše in se znašel v rezultatskem zaostanku 1:3, potem 2:4, Japonec je pri vodstvu 5:3 serviral za niz, pa zapravil dve set žogici, po čemer je nato sledila podaljšana igra, v kateri je slavil Bedene. V drugem nizu je Ljubljančan servis odvzel pri 2:1, do konca pa si tenisača nista več ponujala “brejk” priložnosti in zmagovalec je bil odločen.

V glavnem delu tekmovanja se bo Bedene jutri pomeril z Radujem Albotom. Na edinem dosedanjem medsebojnem obračunu, je Moldavec lani slavil, ko je Aljaža na “sveti travi” premagal s 3-2 v nizih.

https://twitter.com/SaqueYVoleaOK/status/1117114753049083904