Medvedev v Monte Carlu zaustavil Đokovića

Clive Brunskill, Getty Images

Najboljši igralec sveta Novak Đoković je z nastopi na mastersu v Monte Carlu sklenil v četrtfinalu. Rus Daniil Medvedev, trenutno 14. igralec sveta, je Đokovića premagal po dveh urah in 22 minutah igre s 6:3, 4:6 in 6:2. Medvedeva v polfinalu čaka Dušan Lajović.

Daniil Medvedev je z zmago proti številki ena v čettfinalu mastersa v Monte Carlu prišel do največjega uspeha v karieri. Rus se bo za finalno vstopnico pomeril z Dušanom Lajovićem, ki je premagal Lorenza Sonego s 6:4 in 7:5.

Novak Đoković po Miamiju in Indian Wellsu tudi na tretjem letošnjem mastersu ni prepričal. Medvedev, ki ne blesti na peščeni podlagi, je sijajno odigral prvi in tretji niz, čeprav je potrebno dodati, da Đoković še zdaleč ni bil blizu svojim najboljšim predstavam. Đoković je v prvem nizu naredil 21 napak in imel v statistiki zapisane samo tri winnerje.

Đoković je v tretji igri drugega niza odvzel servis nasprotniku in nato z zanesljivo igro na svoj servis izenačil rezultat na 1:1. V odločilnem tretjem nizu je Medvedev izkoristil slabo predstavo Đookvića, po breaku v četrti in šesti igri je povedel že s 5:1. Srb je v naslednji igri uspel odvzeti servis nasprotniku, a mu je Rus že v naslednji igri vrnil in prišel do zmage.

V prvem četrtfinalu je Lajović nadaljeval z odličnimi predstavami v kneževini, saj je Sonego odpravil s 6:4 in 7:5. Srbski tenisač bo v ponedeljek prišel do nove najboljše uvrstitve na lestvici ATP.