Lajović nadigral Medvedeva za zgodovinski finale!

Uncategorized 20. Apr 201913:17 > 15:18
Clive Brunskill Getty Images

Dušan Lajović je v Monte Carlu dosegel svoj daleč največji uspeh v karieri. Srb je sploh prvič prišel do finala ATP turnirja...in to kar na Mastersu!

Lajović se bo v nedeljo boril za svoj prvi naslov v karieri na najvišji ravni. Po tem velikanskem uspehu mu kaže, da bo v ponedeljek okoli 25. mesta na svetu, lahko pa tudi višje.

Medvedev je sicer tekmo začel odlično in povedel kar s 5:1 v prvem nizu, potem pa ga noge niso več ubogale in začel se je mini festival nevsiljenih napak. Oba fanta sta jih do konca niza storila več kot 20, “Duci” pa je svoje priložnosti izkoriščal bolje in počasi a vztrajno uprizoril največji preobrat turnirja.

Ne samo, da je dosegel 6 zaporednih iger za zmago v prvem nizu, temveč je serijo razvlekel na drugega in v tem delu srečanja povedel s 4:0. Zmagovalec je bil praktično odločen, vprašanje je bilo samo še to, ali lahko Rus pride vsaj do kakšne častne igre.

To je dosegel ter se poslovil od turnirja s svojim najboljšim rezultatom na Mastersih v karieri.

Lajović je najslabše rangiran finalist turnirja v Roquebrun-cap-Martinu od leta 2001, ko se je za titulo boril Maročan, Hicham Arazi (tedaj 53. lopar sveta). Pravkar se v drugem polfinalu borita Rafael Nadal in Fabio Fognini.