Slovenija za zaključek SP znesla jezo nad Litvo

Uncategorized 5. Maj 20199:30 > 9:39
HZS

Slovenska hokejska reprezentanca je danes odigrala zadnjo tekmo na svetovnem prvenstvu divizije I. Tokrat so za zaključek ugnali Litvo z visokih 9:0.

Na žalost se je Slovenija na SP divizije I prepozno prebudila. Risi so prve tri tekme namreč izgubili in takoj je bilo jasno, da naslednje leto ne hokeja med svetovno elito. Ampak na zadnjih dveh tekmah so naši hokejisti vendarle pokazali, da znajo biti še kako zelo nevarni. Prepozno so se med seboj uigrali ključni igralci in to je prineslo poraze na začetku SP proti zelo močnim reprezentancam.

Po zmagi nad Madžarsko je Slovenija danes ugnala še Litvo. Že v prvi tretjini je bilo jasno, da je Slovenija veliko močnejši nasprotnik. Prednost sta našim v prvem delu tekme priigrala Robert Sabolič v 4. minuti in Jan Drozg v 17. minuti.

V nadaljevanju tekme so varovanci Iva Jana samo še stopnjevali svojo učinkovitost in do konca tekme nasprotnikovo mrežo zatresli še sedemkrat. Uspešni so bili: Jan Drozg dvakrat, Anže Kopitar, Tadej Čimžar, Boštjan Goličič, Ken Ograjenšek in Aleksandar Magovac.