Zverev optimist: Do Roland Garrosa bom pravi

Uncategorized 11. Maj 20192:44 > 2:45
Michael Dodge Getty Images Sport

Nemški tenisač Alexander Zverev je dejal, da mu je vseeno, katero mesto zaseda na ATP lestvici, saj verjame, da se lahko ob primerni formi za zmago bori proti čisto vsem nasprotnikom.

Zverev v Madridu ta teden ni uspel ubraniti naslova od lani. V četrtfinalu ga je ustavil Grk, Stefanos Tsitsipas, ki je bil včeraj boljši z izidom 7:5, 3:6, 6:2. “Stef igra zelo dobro. Napredoval je, servis je izvrsten, presenetil me je, bil je agresiven. Mislim, da sem v prvih dveh nizih igral dobro. On je zmagal, jaz pa grem v Rim.”

Sledilo je vprašanje, kaj lahko Grk postori v konkurenci Rafaela Nadala, Novaka Đokovića in Dominica Thiema. “Ni favorit, a igra dobro. Če bi bil bolj agresiven v tretjem nizu, bi morda slavil jaz. Vse se dogaja z razlogom, moram napredovati. Kot sem že predhodno dejal, vsak teden bo boljši. To pomeni, da bi moral biti na Roland Garrosu tisti pravi,” je vse prisotne nasmejal Sacha, saj je vsem jasno, da Nemec ravno na turnirjih velike četverice praviloma zataji.

Zverev v Rimu potrebuje soliden rezultat, saj bo drugače pred Parizom izpadel iz elitne četverice. Vendar ga to očitno ne skrbi: “Temu bistvenega pomena ne dajem. Zame je pač pomembno samo to, da igram dobro. Ko je to praksa, potem vem, da se lahko zoperstavim čisto vsakemu. To je edino pomembno.”

V večnem mestu se bo Nemec v drugem krogu pomeril z zmagovalcem srečanja Matteo Berrettini – Lucas Pouille.