Nadal: "Poraz pomeni samo to, da jutri ne bom igral"

Uncategorized 12. Maj 20193:15 > 3:33
Getty Images/Alex Caparros

Španski tenisač Rafael Nadal nadaljuje črno serijo porazov tudi v sezoni na pesku. Masters v Madridu je zaključil v polfinalu, kjer ga je premagal Stefanosa Tsitsipas, a še bolj skrb vzbujajoče pa je dejstvo, da drugi tenisač še vedno nima lovorike na najpočasnejši podlagi.

“Nekaj stvari sem dobro opravi in tudi tistih, ki jih nisem. Moram priznati, da so se pogoji za igro precej razlikovali od tistih, ki so bili prej za trening. Vedel sem, kakšen je Tsitsipas in kako igra. Kaj pomeni ta poraz? Samo to, da jutri ne bom igral. Tenis je sestavljen iz zmag in porazov. Letos, za razliko od prejšnjih let, še nisem osvojil lovorike na pesku, to moram sprejeti. Toda sprejeti ne pomeni ne spremeniti,” je svoj poraz pokomentiral Nadal.

Povezano

Najslabša sezona na pesku do sedaj je bila za Nadala leta 2015, ko je osvojil samo turnir v Buenos Airesu, letos pa še nima lovorike na omenjeni podlagi. Ostala sta mu še Rim in Roland Garros.

Zmagoval sem v Monte Carlu, Barceloni, Rimu, tukaj, v Parizu. Veliko lepih in nepozabnih spominov. A to je trenutno realnost. Imam še dva turnirja in videli bomo, kaj se bo zgodilo.”

Na vprašanje, ali bo v naslednjih letih, ko bo starejši, zmanjšal število turnirjev na pesku, je odgovoril:

“Lani sem igral devet turnirjev, letos samo tri. To ni veliko in nimam nekega načrta. Igram, kadar želim in kjer želim. To je vse.”