Mourinho: Nisem žrtev Pogbaja, v PSG ne grem!

Uncategorized 15. Maj 201911:44 > 11:54
Clive Brunskill Getty Images Sport

Jose Mourinho je v pogovoru za francoski L'Equipe govoril o možnosti, da prevzame Paris Saint-Germain, pa tudi o njegovi neuspešni sezoni na klopi Manchester Uniteda ter o sporu s Paulom Pogbajem.

Dan Mullan/Getty Images

Od decembra dalje Jose Mourinho nima aktivnega trenerskega dela, okoli njega pa se zbirajo namigovanja o tem, kje bi lahko portugalski strateg nadaljeval svojo trenersko pot. V pogovoru za francoski L’Equipe so ga novinarji povprašali, kakšna možnost je, da prevzame Paris Saint-Germain.

“Ni šans. Ne moreš trenirati moštva, ki že ima trenerja. Moral bi se pogovoriti s klubom in videti, kje so mi odprta vrata. PSG je klub svetovnega razreda in ima svetovni potencial, a ni osvojil še ničesar na evropskem nivoju in to je pomemben podatek. Podobno je, ko govorimo o trenerjih. Lahko si kvaliteten, a če ne osvojiš katere izmed evropskih kron, potem nekaj manjka. PSG dominira v ligi kot Juvnetus ali Bayern, a zaostaja za največjimi klubi v Evropi,” je dejal Mourinho.

Mourinho pa se je spomnil tudi na njegov čas, ki ga je preživel na klopi Manchester Uniteda: “Lahko povem dve stvari. Čas bo dal odgovor in veliko je težav v moštvu. Nisem bil žrtev Paula Pogbaja. Ne moreš verjeti v vsakega igralca, a naloga trenerja je, da igralca razvije in da ga naučiš, da ima obveze do sebe, kluba in navijačev. To je zelo pomembno.”