16:00 na SK1: Đokovič vs Nadal: Kdo je vladar na pesku?

Uncategorized 19. Maj 20195:52 > 6:00
Julian Finney Getty Images Sport

Danes je pred nami na sporedu veliki finale Masters turnirja v Rimu na pesku. V njem se bosta pomerila v tem trenutku dva najboljša tenisača na svetu Rafael Nadal in Novak Đokovič. To je seveda odlično vabilo, da popoldan preživite od 16h dalje v naši družbi na SportKlubu1.

V zadnjih dveh tednih je Novak Đokovič prikazal odlične predstave na pesku in se na drugem turnirju zapored uvrstil v veliki finale. Prejšnji teden je bil izdatno boljši od vseh svojih nasprotnikov, vključno s finalnim obračunom v Madridu, kjer je za nov naslov ugnal Stefanosa Tsitsipasa.

V Rimu pa se bo v finalu pomeril s sicer takoimenovanim “kraljem peska”Rafaelom Nadalom, ki je svoje najboljše predstave na tej podlagi začel kazati šele v Italiji. Danes ima Španec priložnost, da vse skupaj potrdi tudi proti številki ena svetovnega tenisa Srbu Đokoviču.

Srb je na zadnjih dveh obračunih imel nekaj težav, saj se je vselej izvlekel šele v tretjem nizu. Proti Juanu Martinu del Potru je ubranil celo dve zaključni žogi. Včeraj pa je v polfinalu s 6:3, 6:7, 6:3 ugnal še enega Argentinca Diega Schwartzmana.

Njegov španski nasprotnik tokrat v Rimu še ni oddal niti niza. Zanesljivi predstavi pa je pokazal tako v četrtfinalu proti Fernandu Verdascu, kot tudi včeraj proti Tsitsipasu.

Čeprav jasno vrhunec sezone na pesku sledi v Parizu na Rolland Garrosu pa se tale obračun zdi prava poslastica pred drugim velikim turnirjem v letošnji sezoni. Zato vabljeni v našo družbo na SportKlub1 od 16:00 dalje.