Hokej: Slovenija bo gostila SP in kvalifikacije za OI

Uncategorized 23. Maj 201917:04 > 17:20
HZS/Drago Cvetanovič

Slovenski hokejisti bodo prihodnje leto vrnitev v elito lovili na domačem ledu. Slovenija bo tako gostila svetovno prvenstvo.

O prirediteljih bodo sicer dokončno odločali v petek v Bratislavi, a je Slovenija ostala edina kandidatka. Do danes je bila v igri še Romunija, a se je ta po sporočilu HZS-ja umaknila.

Prvenstvo bo tako kot leta 2012 v Stožicah v Ljubljani. Na petkovem kongresu IIHF se bodo vodilni iz slovenske zveze dogovarjali le še o terminu tekmovanja. Slovenci si želijo, da bi se turnir začel prej kot letos, ko je SP potekalo šele prvi teden maja.

Slovenija se bo za elito merila z Južno Korejo, Madžarsko, Romunijo, Avstrijo in Francijo.

Udeleženci kongresa IIHF pa so že v četrtek potrdili odločitve o gostiteljstvu kvalifikacijskih turnirjev za uvrstitev na prihodnje Zimske olimpijske igre – Peking 2022. Slovenija bo tako na Jesenicah od 6. do 9. februarja 2020 gostila skupino G, v kateri bodo risi merili moči z Japonsko, Litvo ter najslabše rangirano reprezentanco iz pred-kvalifikacij (skupina K, L ali M).

Zmagovalec skupine G bo igral končne kvalifikacije v eni izmed skupin: D, E ali F. Zmagovalci iz omenjenih treh skupin se uvrstijo na prihodnje Olimpijske igre.