Marseille z bogato plačo prepričal Villas-Boasa

Uncategorized 28. Maj 201916:40 > 16:43
Twitter

Portugalec Andre Villaš-Boas je danes tudi uradno postal novi trener Marseilla. Po treh letih se 41-letnik znova vrača v Evropo.

Nekdaj veliki trenerski up svetovnega nogometa se vrača nazaj v Evropo. Danes je Portugalec Andre Villas-Boas podpisal zelo donosno pogodbo z Marseillom.

Prevzel je mesto glavnega trenerja, na katerem je zamenjal Rudija Garcio. V medijih pa se že pojavljajo visoke številke. In sicer naj bi 41-letnik mesečno prejemal 600.000 evrov, kar na letni ravni pomeni 7.2 milijona evrov.

Pred nekaj leti se je Villas-Boasa prijel vzdevek “mini Mourinho”, saj je kot trener veliko obetal. Najprej je deloval v Portu, potem se je preselil v Chelsea in kasneje še v Tottenham, nazadnje je v Evropi vodil Zenit iz tam pa se je preselil na Kitajsko, kjer je vodil Shanghai SIPG.

Olympique iz Marseilla je sezono končal na petem mestu, kar pomeni, da je za eno točko zaostal za četrtim mestom, ki vodi v Ligo prvakov. Portugalec bo tako francoskega prvoligaša v naslednji sezoni vodil v Ligi Evropa.